• logo

  • Boek een hotel via Z-HOTELS.NL en 3% van de rekening gaat naar Z!, zonder extra kosten!
  • Vrienden van Z!

  • temp

  • Doneren

Tarieven

Adverteren in
Z!, de Amsterdamse straatkrant

2015

 

Kerngegevens

Oplage: 12.000 per editie
Pagina’s: 32 pagina’s, formaat 27 x 20,7 cm
Verschijning: driewekelijks, 18 edities per jaar
Aanlevering: 14 dagen voor verschijning
Uitvoering: standaard fullcolour
Verkoopprijs: € 2,- (waarvan € 0,90 voor de verkoper)
Uitgever: Stichting Z

 

Lezersprofiel

De lezersgroep is voor het merendeel vrouw en hoogopgeleid. Meer dan de helft heeft voortgezet onderwijs, een derde is HBO/academisch geschoold. Het merendeel van de lezersgroep heeft een regulier en bovenmodaal inkomen en is meer dan gemiddeld maatschappelijk betrokken. Het leesbereik van Z! is 155%.

 

Inhoud

Inhoudelijk biedt Z! verhalen over dakloosheid in de ruimste zin van het woord, over Amsterdam, verslaggeving van de straat en interviews met opmerkelijke Amsterdammers. Z! heeft oog voor detail en laat het grote zien door kleine verhalen te vertellen over wat leeft of speelt in de stad. Vaste rubrieken zijn onder meer Graffiti, Gratips en interviews met straatkrantverkopers. Op de Graffiti-pagina publiceert Schrijfclub Kantlijn gedichten en kort proza van dak- en thuislozen. Gratips bevat een selectie interessante en gratis activiteiten.

Verspreidingsgebied

Z! wordt verkocht in Amsterdam en omstreken: Almere, Amstelveen, Amsterdam, Baarn, Badhoevedorp, Bussum, Diemen, Edam, Enkhuizen, Hoorn, Huizen, Landsmeer, Laren, Lelystad, Monnikendam, Oostzaan, Ouderkerk aan de Amstel, Purmerend, Uithoorn, Volendam, Weesp, Zaandam, Zwanenburg.

 

Druk

Z! wordt gedrukt op 70 grs. FMC. Alles wordt afgedrukt in fullcolour. Bijsluiters, coupons, meehechters, webbanners en opplakkaarten zijn ook mogelijk.

 

Tarieven
achterpagina € 500
binnenpagina € 400
halve pagina € 200
kwart pagina € 100

 

Stichting Z is vrijgesteld van BTW.

 

Informatie

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Z!, tel 020 6236202, e-mail info@z-krant.nl.