Z! verkoper Thea aan het woord bij het Centraal Station in Amsterdam:

“Mijn favoriete plek in de stad is voor het Centraal Station. Hier sta ik al zeventien jaar de Z!-krant te verkopen, waar ik me goed bij voel. Ik ontmoet hierdoor ook veel mensen.

‘Koop hier de Amsterdamse daklozenkrant!’

Ze kopen een Z! van mij, geven me vaak ook wat eten of drinken en praten met me. Ik sta er vanaf een uur of twaalf tot drie uur. Om een uurtje of zes ga ik weer  naar het station en om tien uur heb ik er een volle dag opzitten, soms heb ik bijna geen stem meer over van het roepen: ‘Koop hier de Amsterdamse daklozenkrant!”

Koop de Z! krant op het Centraal Station Amsterdam

De verkopers van Z! zijn dak- of thuisloos en hebben geen andere bron van inkomsten dan het verkopen van de krant. Hiermee verdienen ze een bescheiden inkomen, doen ze sociale contacten op en kunnen ze verder kijken dan de dag lang is.