Distributie

De distributie van Z! vindt plaats in de Tweede Oosterparkstraat 72, Amsterdam-Oost. Hier kopen de verkopers hun krant in voor € 1,35 om die op straat te verkopen voor € 2,50 waarbij de winst – € 1,15 – voor hen is. De distributie van Z! vindt ook plaats in de inloophuizen Makom (De Pijp), Oud-West en de Princehof (Centrum), en in Huis van de Wijk De Meeuw (Noord).

De distributie bij Z! is zeven dagen per week geopend. Van maandag tot en met vrijdag van 14.00 tot 16.30 uur, zaterdag en zondag van 11.00-14.00 uur. Behalve de krant inkopen kunnen de verkopers er ook even bijkomen van de drukte van de straat en gratis koffie en thee gebruiken.

De verkoop van de krant aan de verkopers wordt bij Z! gedaan door vrijwilligers, voor een dagdeel per week. In totaal zijn er bij de distributie van Z! circa tien vrijwilligers actief. De distributie wordt aangestuurd door de algemeen coördinator, de verkopers worden begeleid door de coördinator verkoop en zorg. Deze onderhoudt ook contacten met bedrijfsleiders en buurtregisseurs.

Coördinator : Jeroen de Rooij
Standplaatsbegeleider : Marcel Goudsblom

Voor de distributie is Z! regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Neem bij interesse hiervoor contact op met Jeroen de Rooij – 020 -­ 623 62 02 of per email: info@z-krant.nl