Glossy STRAAT doet het goed

Persbericht 22 oktober 2013

STRAAT : Straatglossy voor Z! en Straatkrant UtrechtAMSTERDAM – Mede dankzij de forse publiciteit rond de lancering van STRAAT verkoopt de eerste straatglossy van Nederland als een trein. De verkopers ontvingen gratis nummers om de verkoop op te starten en kregen de smaak te pakken. Vanzelfsprekend hebben niet alle verkopers even veel succes, en zijn er nog steeds mensen die aan het idee moeten wennen, maar de stemming zit er goed in op de distributiekantoren van Z! en Straatnieuws Utrecht.

Na ruim een week zijn er in de randstad een kleine vierduizend glossy’s verkocht voor €5 per stuk. Dat betekent dat de glossy-verkopers in de randstad een gezamenlijke winst hebben gemaakt van ruim negenduizend euro. En daar was het allemaal om te doen. Want de bedoeling van STRAAT is om de verkopers een extra inkomstenbron te bieden nu het weer kouder wordt.

STRAAT blijft ook de komende maanden op straat te koop, naast de ‘gewone’ daklozenkrant. Met een beetje geluk kunnen de verkopers ook rond Sinterklaas en in de kerstperiode blijven profiteren van STRAAT. De hoop is namelijk dat de glossy zal aanslaan als sinterklaas- en kerstcadeau. In dat geval profiteren drie personen van één glossy: de gever die een dak- of thuisloze verkoper helpt, de ontvanger die een prachtblad krijgt en de verkoper die winst maakt. Het mes snijdt dan aan drie kanten…

STRAAT kost € 5 waarvan € 2,50 voor de verkoper. STRAAT wordt verkocht in de hele randstad: Utrecht, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en Den Haag.

Voor meer informatie:
Hans van Dalfsen
hoofdredacteur Z! Amsterdam
06 53877448