Interview paus Franciscus

Z! nummer 16 - 2015

UTRECHT/AMSTERDAM – Straatkranten SN Utrecht en Z! Amsterdam publiceren vandaag vrijdag 6 november een exclusief interview met paus Franciscus. Beide edities zijn op straat te koop tot en met 26 november.

Voor het eerst heeft een paus een exclusief interview aan Nederlandse journalisten toegestaan. Paus Franciscus koos Straatnieuws, de Utrechtse straatkrant. Straatnieuwsverkoper Marc reisde met SN-hoofdredacteur Frank Dries en Vaticaankenners Stijn Fens en Jan-Willem Wits naar Rome voor een gesprek van ruim een uur. ‘Straatnieuws heeft er een Grote Vriend bij’ aldus de apetrotse hoofdredacteur Dries.

Het vraaggesprek vol persoonlijke ontboezemingen van paus Franciscus over zijn eigen ervaringen met armoede en zijn visie op daklozen zal via het International Network of Street Papers (INSP) door straatkranten over de hele wereld worden overgenomen. De paus geeft daarmee een stevige duw in de rug aan 113 straatkranten en 13.000 dakloze straatkrant-verkopers in 34 landen wereldwijd. En miljoenen unieke lezers zullen het lezen.

Door het geven van een interview aan straatkrant SN toont de paus zijn verbondenheid met de armen in de wereld. De verbondenheid van de kerk vindt volgens hem de oorsprong in het gegeven dat Jezus arm en dakloos is geboren. “Daarom moeten we ons onvermoeibaar inspannen om tegen armoede te strijden. Ieder mens heeft recht op een dak boven zijn hoofd, werk en een stukje grond.” aldus paus Franciscus.

Het complete interview is te lezen in de Utrechtse straatkrant SN en de Amsterdamse straatkrant Z!.