Straat 4: Amsterdams Straateten

De Amsterdamse straatkrant Z! brengt vanaf vrijdag 28 oktober voor de vierde keer de publicatie STRAAT uit. Na twee glossy’s en een fotoblad gaat STRAAT deze keer over straateten in Amsterdam. STRAAT 4 kost bij de Z!-verkopers € 2,75 (winkelprijs € 3,50) waarvan € 1,50 voor de verkoper.

De vierde STRAAT is gemaakt in samenwerking met StreetSmart. STRAAT 4 behandelt natuurlijk de klassiekers (haring, zuur, gepofte kastanjes en de FEBO), proeft de nieuwkomers (dumplings en de Surf ’n Turf Burger), dook in de geschiedenis van het eten voor onbehuisden en maakte een reportage over kok Max Lumankun die als vrijwilliger voor het Stoelenproject kookte.

STRAAT 4 komt uit in een handzaam formaat van 24×16 cm op 36 pagina’s.

Straat4

STRAAT 4 is in samenwerking gemaakt met StreetSmart. StreetSmart zamelt geld in voor Amsterdamse gezinnen die in de problemen zijn geraakt. Horeca-ondernemers Sandra Chedi en Bert van der Leden haalden StreetSmart in 2013 naar Amsterdam toen zij in Londen zagen hoe sympathiek en succesvol het project daar was. Wie in november of december gaat eten in een restaurant dat is aangesloten bij StreetSmart wordt gevraagd om een euro te doneren. Honderd procent van de opbrengsten gaat rechtstreeks naar het goede doel. Er is geen strijkstok.