STRAAT Kids

persbericht logo zpersbericht logo sn

persbericht cover straat kids

PERSBERICHT 7 mei 2015

Straatkinderkrant

STRAAT Kids


AMSTERDAM/UTRECHT
– Vanaf vrijdag 15 mei verkopen straatkrantverkopers van SN (Utrecht) en Z! (Amsterdam) STRAAT Kids, een uitgave speciaal bestemd voor kinderen. STRAAT Kids bevat kleurrijke verhalen, interviews, puzzels en spelletjes, en informatie over dakloosheid en het leven op straat. STRAAT Kids kost € 3 waarvan € 1,50 voor de verkoper en wordt verkocht naast de reguliere straatkrant.

De straatkinderkrant is bedoeld voor jeugd van 8 tot 13 jaar. STRAAT Kids gaat over zaken die ons allemaal aangaan, zoals geld-geen geld; geluk-geengeluk; hoe is het om op straat te leven?; hoe is het om kind in een asielzoekerscentrum te zijn?; hoe kon de economische crisis ontstaan en wat kunnen we daarvan leren? De inhoud is mede gebaseerd op de vragen die kinderen tussen 8 en 13 steeds weer stellen aan mensen zonder een dak boven hun hoofd.

STRAAT Kids kan ook dienen om gesprekken tussen kinderen en straatkrant-verkopers op gang te brengen, op straat maar ook in de klas bijvoorbeeld. Voor dit laatste biedt STRAAT Kids volop gelegenheid. Kinderen kunnen straatkrantverkopers vragen wat zij zoal hebben meegemaakt en hoe ze op straat terecht kwamen. STRAAT Kids kan zo als gespreksstof ingezet worden tijdens de lessen. 

STRAAT Kids omvat 28 pagina’s en is mede mogelijk gemaakt door een donatie van de Stichting SoDeTu. De opbrengsten komen geheel ten goede aan SN- en Z!-verkopers en beide straatkranten.Meer informatie:

STRAAT Kids

Beer Liedmeier : 06 15 220 889

straatkids@straatnieuws.nl

Frank Dries  : 06 290 370 56    
hoofdredacteur SN 

Hans van Dalfsen    : 06 53 877 448  
hoofdredacteur Z!