Straatglossy voor verkopers SN Utrecht en Z! Amsterdam: STRAAT

Persbericht 30 september 2013

Straatglossy voor verkopers SN Utrecht & Z! Amsterdam: STRAAT

AMSTERDAM/UTRECHT – Vanaf vrijdag 11 oktober gaan de verkopers van Straatnieuws en Z! naast hun reguliere krant een glossy verkopen: STRAAT. Het blad biedt 100 pagina’s hoogwaardig fullcolour drukwerk. In het blad: exclusieve interviews met Claudia de Brey, Trijntje Oosterhuis, A.L. Snijders, een column van Arnon Grunberg en nog heel veel meer.

STRAAT is een glossy die door de gezamenlijke Nederlandse Keurmerk Straatkranten* wordt verkocht in de randstad. STRAAT biedt opinie, interviews, reportages en artikelen over koken, reizen, mode en sociaal ondernemen. STRAAT laat zien wat er – letterlijk en figuurlijk – allemaal op onze Nederlandse straten te koop is. STRAAT kost € 5 waarvan € 2,50 voor de verkoper.

STRAAT is bedoeld om de straatkrantverkopers de kans te geven om extra geld te verdienen met de winter op komst. Hiernaast laat STRAAT zien wat de inhoudelijke kracht van de Nederlandse straatkranten is: hoge journalistieke kwaliteit in de vorm van originele berichtgeving.

* Keurmerk-straatkranten
Vijf bonafide Nederlandse straatkranten voeren het Keurmerk Straatkrant op hun cover, zodat de koper kan zien dat de krant wordt verkocht door geregistreerde verkopers, gemaakt is zonder winstoogmerk, de organisatie is aangesloten bij de INSP (International Network of Street Papers) en kwalitatief hoogwaardige journalistiek biedt.

Meer informatie:

Hans van Dalfsen Frank Dries
hoofdredacteur Z! Amsterdam hoofdredacteur SN Utrecht
06 53877448 06 29037056

Lees ook: Naast Z! nu ook een glossy over het straatleven (Parool 1 oktober 2013)