Verkoop Do Goodie Bag van start

Woensdag 4 februari wordt de nieuwe Do Goodie Bag gelanceerd in leescafé Belcampo in De Hallen in Amsterdam-West. Het eerste exemplaar van deze nieuwe duurzame boodschappentas wordt aangeschaft door Gerolf Bouwmeester, wethouder milieuzaken van stadsdeel West. De tas is ontworpen door de Nederlandse illustrator en ontwerper Sue Doeksen. De Do Goodie Bag is vanaf 5 februari voor € 4 te koop bij de verkopers van Z!, de Amsterdamse straatkrant.

goodiebags

Sue Doeksen reageert met haar ontwerp ‘Stop de plastic soep’ op het plastic afval dat in de oceanen drijft. De Do Goodie Bag wordt verkocht door dakloze verkopers van Z! die hun standplaats hebben voor de supermarkt; precies daar dus waar je een tas nodig hebt.

Do Goodie Bag, de tas met een boodschap

De Do Goodie Bag is niet zomaar een boodschappentas, het is een tas met een boodschap. De tas is ontworpen door kunstenaars die ons op een mooie manier bewustmaken van de gevolgen van plasticverspilling. Per persoon gebruiken we zo’n 250 plastic tassen per jaar. Met de Do Goodie Bag willen de makers het gebruik van plastic tassen terugdringen, hergebruik stimuleren en een goed alternatief bieden voor de plastic wegwerptas. De Do Goodie Bag is oersterk, keer op keer herbruikbaar en op te vouwen tot een klein pakketje zodat ‘ie altijd met je mee kan reizen.
Kortom: een verantwoorde vervanger voor de vervuilende plastic tas!

foto2tassenfee

Speciale actie!

De Do Goodie Bag wordt niet alleen online en in de winkel verkocht, maar ook door de dakloze verkopers van Z! die hun standplaats hebben voor de supermarkt, precies daar dus waar je een tas nodig hebt. De verkoopprijs bij de Z!-verkopers is niet de reguliere prijs van € 5, maar slechts € 4, waarvan ook nog eens € 2 rechtstreeks naar de dakloze verkoper gaat. De actie wordt gesteund door het VSBfonds en het Skanfonds.