Vissen

Vissen

Alleen als voetballen echt onmogelijk was en de resulterende verveling ondraaglijk, kwam er iemand op het idee om te gaan vissen. Dat betekende een zoektocht op zolder naar stukken bamboehengel, een dobber (mamaaa!!!), een haakje en een boterham om aas mee te maken.

Schaken, wiskunde, pianospelen, aan mij is het helaas niet besteed. Ik zie er de waarde van in, heb zelfs verwoede pogingen gedaan, maar mijn brein wil niet meewerken. Het is alsof er in mijn hoofd pardoes een slechte film begint waarin ik de hoofdrol speel, de gedachte aan een patatje mét neemt bezit van me, of de laatste Guust Flater MOET ik stante pede herlezen.

Kortom, ik heb maar een paar keer met een hengel op de stenen walkant van het Zuider Amstelkanaal gezeten. De laatste keer viel er helaas een slachtoffer. De vis in kwestie zwom nietsvermoedend rond, zag een lekker bolletje brood met spuug, deed zijn mond open en maakte een kolossale fout. Een paar seconden later vloog hij door de lucht en werd door een paniekerig jochie vastgepakt en zonder verdoving geopereerd.

Sorry vis, het had verboden moeten zijn.

Hans van Dalfsen