Zet je in

Z! je in: word vrijwilliger

Z! de Amsterdamse straatkrant is op zoek naar vrijwilligers die een dagdeel per week willen helpen bij de distributie van de krant aan de dak- en thuisloze verkopers. Z! zit in de Tweede Oosterparkstraat (nr 72) in Amsterdam-Oost. De verkopers kopen er hun kranten in, drinken een kop koffie en komen bij van het leven op straat. De distributie is alle dagen open.

Z! daklozen Amsterdam vrijwilligerswerk

Z! is ook een vrijwilligersorganisatie, waar veel vrijwilligers actief zijn en daklozen en vrijwilligers elkaar ontmoeten en samenwerken.

  • De meeste vrijwilligers werken bij de distributie van Z!. Zij verkopen de krant aan de verkopers, voor een dagdeel per week.
  • Een maal per week verzorgt een vrijwilliger Nederlandse lessen voor verkopers die slecht Nederlands spreken.
  • Een andere vrijwilliger knipt af en toe het haar van de verkopers. Ook het systeembeheer en de website worden verzorgd door vrijwilligers.

Vrijwilligers bij Z! werken op basis van een standaard vrijwilligersovereenkomst en zijn verzekerd door een collectieve ongevallenverzekering.

Elk jaar zijn er gezamenlijke activiteiten buiten de deur. Ook zijn er jaarlijks activiteiten met de verkopers en andere medewerkers, zoals het kerst- en paasontbijt en de nieuwjaarsreceptie.

Amsterdamse Vrijwilligerscentrale

De werving van vrijwilligers vindt plaats door een oproep in de krant en/of de website en via de Amsterdamse vrijwilligerscentrale.

Z! is aangesloten bij de Amsterdamse Vrijwilligerscentrale.