Verkoper worden

Hoe word je verkoper?

Elke dinsdag- en vrijdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur inloopspreekuur voor mensen die de Z! willen gaan verkopen. Het adres is Tweede Oosterparkstraat 72 (Amsterdam-Oost).

  • Nieuwe verkopers krijgen tien gratis kranten om mee te beginnen
  • Elke verkoper krijgt een verkoperspas met foto, voornaam en verkopersnummer

Als Z!-verkoper ben je eigen baas. Je kunt zelf bepalen wanneer en hoeveel je werkt. Wil jij Z! gaan verkopen? Kom dan eens langs op dinsdag- of vrijdagmiddag.

Neem nu contact op

Bel 020 6236202

Email info@z-krant.nl

Waar zit Z!?

Z! zit vlakbij metrostation Wibautstraat. Volg de uitgang Vrolikstraat en loop gelijk rechts de 2e Oosterparkstraat in. Even rechtdoor en na het pleintje vind je Z! aan de rechterkant op nummer 72.

Tweede Oosterparkstraat 72

Je kunt ook met tram 3 of 1, halte OLVG (ziekenhuis). Loop rechtdoor de Beukenweg in, en sla dan de eerste straat rechtsaf de Tweede Oosterparkstraat in. Even rechtdoor en je vindt Z! aan de linkerkant op nummer 72.

Verkopers van Z!

Verkopers van Z! moeten dak- of thuisloos zijn en (een beetje) Nederlands spreken.

Vaste standplaats

Veel verkopers hebben een vaste standplaats, waar ze het eerste recht hebben om te verkopen. Is de vaste verkoper er niet, dan mag een andere verkoper er verkopen.

Verkopen zonder vergunning

Voor het verkopen van Z! op straat is geen vergunning nodig. Volgens de grondwet mag een ieder op de openbare weg gedrukte waar te koop aanbieden (artikel 7, vrijheid van meningsuiting). Voor verkoop op privé-terrein is toestemming nodig van de eigenaar.

Er zijn circa 140 zelfstandige verkopers van Z!. De verkopers worden vertegenwoordigd door een raad van ervaren verkopers. Deze verkoperraad overlegt regelmatig met de staf.

Inkomen verwerven

De verkopers kopen hun krant in bij Z! voor € 1,35 en verkopen de krant op straat voor € 2,50. De winst – € 1,15 – is voor de verkoper. Zo kan de Z!-verkoper een bescheiden inkomen verwerven, sociale contacten opdoen en iets verder kijken dan de dag van vandaag.