Even weg

De handen diep in de zakken, capuchon omhoog, het zal getocht hebben op het stationsplein. Comfortabel ligt hij niet, dat beton is koud en zijn rug zal gaan protesteren. De sportschoenen verraden een jongeman.

Je hebt mensen die op straat of in een park in slaap vallen, min of meer spontaan. Dat overkomt iedereen weleens; de zon schijnt en je knikkebolt en voor je het weet ben je weg. Dit is een heel ander verhaal, het heeft iets treurigs door de anonieme locatie en het kale licht. Hier ga je niet voor je lol liggen tukken. Lang zal dit hazenslaapje niet geduurd hebben, al was het maar omdat het op dit station wemelt van bewakersvolk.

De details zijn interessant. Als dat gras er niet was geweest, was hij dan ook daar en zo zijn gaan liggen? Zijn hoofd ligt een beetje achterover in zijn capuchon. Staarde hij eerst naar de hemel en dacht hij diep na? En toen… Je weet het niet.

tekst en beeld frank dries

Vergeet niet je Z krant te kopen!

De verkopers van Z! zijn dak- of thuisloos en hebben geen andere bron van inkomsten dan het verkopen van de krant. Hiermee verdienen ze een bescheiden inkomen, doen ze sociale contacten op en kunnen ze verder kijken dan de dag lang is.