Bereidingswijze pho van Halien en Hiep
Het verhaal van Halien en haar moeder staat in Z!5. Wil je zelf ook eens pho maken? Probeer het met onderstaand recept van Halien en Hiep. Pho kan je op veel verschillende manieren maken, dit is hoe Hiep het doet.
Voor in je mandje:
- 1,5 kilo varkens onderpoot in stukken (je kan ook ossenstaart gebruiken)
- 125 gr rijstnoedels
- 2 liter water
- Vier stengels citroengras
- Scheutje vissaus
- 2 eetlepels kandijsuiker
- Een blokje bun bo hue bouillon
- Kruidenmix ‘Spices for Pho’. Je kan ook zelf een mix maken van steranijs, kaneel en korianderzaadjes
- Een handje verse taugé, lente ui, munt en sla als garnering
Bereidingswijze:
- We beginnen met het maken van de bouillon. In een grote pan breng je twee liter water aan de kook. Voeg de varkenspoten, de gepelde ui in zijn geheel en een blokje bun bo hue bouillon toe. Plet ook de stengels citroengras en voeg toe. Hiep doet er ook een deel van de kruidenmix bij: 4 steranijs, 2 kaneelstokjes en 5 gr korianderzaad. Tot slot voeg je de kandijsuiker toe. Laat dit 45 minuten zachtjes koken.
- Als de bouillon kookt schep je het schuim eraf.
- Na de kooktijd zeef je de bouillon, of schep je het citroengras en de losse kruiden eruit. Voeg ook een scheutje vissaus toe.
- Bereid ondertussen de rijstnoedels volgens de verpakking.
- Om te serveren, verdeel je de noedels over kommen en schenk je de hete bouillon erbij. Als garnering voeg je de taugé, munt, lente ui en koriander toe. De sla kan je er apart bij eten.
Serveertip: Volgens Hiep is pho erg lekker met sriracha saus!
Eet smakelijk!