back to top

Tiramisu van Arjan

De liefde voor de Italiaanse keuken is bij Arjans gezin ontstaan tijdens wintersportvakanties. Meerdere keren per jaar gaan ze met z’n allen skiën in de Italiaanse Alpen. Vaak nemen ze wat producten mee van hun tripjes. Maar liever koopt Arjan zijn producten bij de groothandel. ‘Hier hebben ze alle klassieke producten, maar dan in maatje XL’, vertelt hij terwijl hij het loeizware karretje de winkel uit duwt het parkeerterrein op. Vandaag gaat hij tiramisu maken.

Het verhaal van Arjan staat in Z!7. Wil je zelf ook tiramisu maken?

Voor in  je mandje:

  • 1 kilo mascarpone van het merk Sterilgarda
  • 8 eigeel
  • 400 gr suiker
  • 250 ml Disaronno-likeur
  • 400 ml slagroom
  • vier dubbele espresso’s
  • 200 ml water
  • 48 lange vingers
  • 5 eetlepels cacaopoeder

Dit recept is voor twaalf personen.

Bereidingswijze:

  1. Split als eerste de eieren en zorg dat er geen eiwit bij het eigeel komt. Meng het eigeel
    met de suiker tot een smeuïge massa. Mix dan de mascarpone en Disaronno hierdoorheen. Voeg als laatste de slagroom toe. Let op dat je deze niet opklopt, maar er rustig doorheen mengt.
  2. Zet dan vier dubbele espresso’s en leng dit aan met 200 ml water. Doe de aangelengde koffie in een grote bak en laat hier de lange vingers in weken. Eerst drie seconden met de gesuikerde kant omhoog en dan drie seconden met de gesuikerde kant omlaag.
  3. Begin nu met het bouwen van de laagjes. Leg de lange vingers met de gesuikerde kant omlaag in een grote schaal tot het de hele bodem bedekt. Giet hier de helft van het mascarponemengsel overheen en bouw daarna een volgend laagje met lange vingers. Maak af met een laatste laag van het mengsel en strooi hier wat cacaopoeder
    overheen.
  4. Laat de tiramisu minimaal 24 uur opstijven in de koelkast.

Eet smakelijk! (Buon appetito!)

Ander Nieuws

Meer Z! edities