Welcome to my home

Welcome to my home!’ roept Samar (47) lachend, als ze me ziet ploeteren over de modderige grond rondom haar bivak. Haar tent staat vlakbij het spoorwegviaduct, op een steenworp afstand van de winteropvang voor daklozen. Samar is drieëntwintig jaar geleden als politiek vluchteling uit Soedan naar Nederland gekomen en leeft inmiddels acht jaar op straat. Ze legt een thermoskan gevuld met water op een houtvuurtje. Ernaast liggen drie eieren voor haar ontbijt.

‘Ik was een van de eerste slachtoffers van de kinderopvangtoeslag.’ Ze vertelt dat ze door de schulden haar huur niet meer kon betalen, waardoor ze dakloos werd. ‘Mijn kind is toen uit huis geplaatst… Ik hoorde dat er nu een financiële compensatie komt, maar ik wil mijn kind terug; ik hoef geen compensatie.’

Lees het verhaal van Samar in de Z!-Krant. 🖊 & 📸 door Piet Hermans

 

Ander Nieuws

Meer Z! edities