back to top

Dumzakjes van Gary en Lars

Samen met zijn huisgenoot Lars doet Gary boodschappen bij Toko Dun Yong op de Zeedijk, de oudste Chinese winkel van Nederland. Sinds 1959 is deze gevestigd in Amsterdam. Voor de twee jongens biedt het een handige plek om ingrediënten in te slaan na een lange dag klussen. Ze gaan vanavond dumzakjes maken.

Het verhaal van Lars en Gary staat in Z!6. Wil je zelf ook dumzakjes maken?

Voor in je mandje:

  • Wontonvelletjes uit de vriezer
  • 200 gr garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • Een bosuitje
  • 1 cm gember
  • Een rood pepertje (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Begin met het bereiden van de vulling. Maal in een blender de garnalen, knoflook,
    bosui en gember fijn. Als je van pittig houdt kan je hier nog een pepertje bij doen. Hoe
    pittiger, hoe beter, zegt Gary.
  2. Zorg dat de wontonvelletjes helemaal ontdooid zijn. Neem een velletje en leg in het
    midden een theelepel met vulling. Maak de randen nat met wat water zodat ze goed
    aan elkaar plakken en draai dan de wonton dicht. En tada, je hebt een dumzakje!
  3. Als je alle velletjes hebt opgemaakt ga je door met het bakken en stomen van de
    zakjes. Zorg ervoor dat de koekenpan echt heet is en doe hier wat zonnebloemolie in.
    Leg de zakjes in de pan en laat een paar minuten bakken totdat de onderkant bruin
    kleurt. Voeg vervolgens 250 ml water toe en doe de deksel op de pan. Laat dit drie
    minuten stomen.
  4. Serveer de dumzakjes met een schaaltje sojasaus om in te dippen.

Eet smakelijk!

Ander Nieuws

Meer Z! edities