Aryan is een kersverse student op de wooncampus Uilenstede. Onlangs is hij vanuit Duitsland hierheen verhuisd. We komen hem tegen in de ‘campingwinkel’ van Uilenstede waar hij zijn basics haalt. Instant noodles, een pot Nutella en filterkoffie, alles wat een student nodig heeft.
Maar voor speciale gelegenheden – of een speciaal iemand – heeft hij wel iets specialers in gedachten: Indiase lamscurry. Hij deelt zijn recept met ons.
Bereidingswijze Indiase curry van Aryan:
1. Begin met het marineren van het vlees in de kruidenmix. Laat dit ongeveer twee uur staan. Je kan het ook de avond van tevoren marineren voor extra malsheid.
2. Verhit olie in een hapjespan en voeg hier de laurierbladeren en gesneden ui aan toe. Bak tot de ui glazig is. Voeg ook de fijngesneden gember, knoflook en komijnzaad toe. Doe nu de stukken lamsvlees in de pan en bak ongeveer acht minuten tot ze lichtbruin kleuren.
3. Snijd de tomaat in kwarten en laat meebakken met een snufje zout. Doe de deksel op de pan en laat gaar stomen tot de schillen van de tomaat loslaten. Laat alles doorkoken tot de olie ‘splijt’, dus dat je een laagje olie ziet verschijnen met barsten erin.
4. Voeg nu 100 ml water toe en laat koken tot het vlees mals is.
Serveer met witte rijst of naan en gebruik verse korianderbladeren als garnering.