Goulash van Sil

Voor in je mandje:
–       1 kg stoofvlees
–       2 zakjes kruidenmix
–       een handje meel
–       6 lange zoete paprika’s
–       1 wortel
–       2 uien
–       5 tenen knoflook
–       70 gr tomatenpuree
–       400 gr aardappelen
–       150 ml water

Bereidingswijze:
1. Snijd het vlees in blokjes en dip het om en om in bloem. Bak dit in een braadpan met olie tot de korst bruin kleurt. Haal uit de pan en zet opzij.
2. Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verhit opnieuw olie en fruit de ui en knoflook in een paar minuten gaar.
3. Snijd vier paprika’s in kleine blokjes en voeg toe. Laat even meebakken en voeg dan de kruidenmix, de tomatenpuree en het water toe. Breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat twee uur gaar stoven in de braadpan. Roer af en toe.
4. Schep de stukjes vlees uit de pan en zet apart. Pureer met een staafmixer voorzichtig het mengsel tot een gladde massa. Voeg daarna het vlees weer toe.
5. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Snijd ook de overgebleven paprika en wortel in kleine blokjes en voeg toe.
Laat het geheel nog 20 minuten opstaan tot de aardappel gaar is.

Ander Nieuws

Meer Straatkrant wereldwijd