
David en Michiel drinken vaak samen koffie in koosjere supermarkt Mouwes. De twee zijn allebei eigenaar van een koosjere supermarkt. Concurrenten, zou je denken, maar vooral goede vrienden. David deelt met ons het recept voor boterkoek, een populair gerecht uit de joodse keuken. Boterkoek maken luistert best nauw en iedereen vindt die van zijn moeder het lekkerst. Na het proeven van andermans boterkoek hoor je vaak: ‘Lekker, maar die van mijn moeder is beter.’
Het verhaal van David en Michiel staat in Z! 11. Zelf boterkoek maken?
Voor in je mandje:
- 500 gram bloem
- 450 gram boter
- 300 gram basterdsuiker
- 1 theelepel vanillesuiker
- snufje zout
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een bakblik in met
boter. - Meng alle ingrediënten in een kom en kneed tot het een glad
geheel is. Rol het deeg uit en leg in het bakblik. - Bestrijk de bovenkant met eigeel en bak 25 minuten.
Tip: als de koek eruitziet alsof hij nog niet gaar is, dan is-ie juist goed!
Laat niet te lang staan, anders wordt de koek hard. Als het deeg pruttelt
is de koek goed en kun je hem eruit halen.