Izzy, opgegroeid op het eiland Jersey, wil graag jelly & custard maken, een mierzoet Brits toetje dat haar oma vroeger maakte. Het is een gelei-achtig dessert met aardbeiensmaak en custard. ‘Ik voel me net een 27-jarig kind, maar ik had er gewoon zin in’, zegt ze. De traditie van jelly & custard gaat way back. Haar moeder en oma aten het vroeger ook al. En het schijnt ook
lekker te zijn als je je ziek voelt of een zere keel hebt.
Het verhaal van Izzy staat in Z!9. Wil je zelf ook jelly & custard maken?
Voor vier personen
Voor in je mandje:
- 1 zakje jelly-poeder van 11,5 gr
- 700 ml melk
- 100 gr suiker
- 2 eetlepels maizena
- 2 theelepels vanille-extract
- 4 eierdooiers
- snufje zout
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de jelly volgens de verpakking. Laat de jelly
afkoelen en zet opzij.
Maak hierna de custard. Izzy gebruikt kant-en-klare custard, maar mocht je
het zelf willen maken, dan doe je dat zo:
- Verwarm de melk in een pan boven laag vuur en blijf constant roeren tot demelk warm is.
- Terwijl de melk opwarmt, mix je de eierdooiers, suiker, vanille, snufje zouten maizena in een kom. Voeg dit toe aan de pan en blijf goed roeren.
- Blijf op laag vuur verwarmen, ongeveer tien minuten, tot het mengsel diken smeuïg is. Als er klontjes ontstaan, haal dan de pan van het vuur en roer
goed tot ze weg zijn.
- Zet de custard opzij om af te laten koelen. Mocht je laagjes willen maken,zet dan glazen schuin in de koelkast en giet hier de custard in. Laat tien
minuten opstijven en giet daarna de jelly eroverheen. Je kunt de glazen
rechtop in de koelkast laten staan. Doe dit ten minste vier uur, het beste is
om ze een nachtje te laten staan.
Eet smakelijk!