Buitenslaper en Z! krant verkoper Laurentiu:

“Toen ik meer dan 1 jaar geleden in Amsterdam kwam viel het mij direct op al die boten langs het water. Boten waar mensen op wonen maar ook veel achtergelaten bootjes. Omdat ik geen onderdak had en een beschutte slaapplek nodig had leek dit mij de ideale oplossing. Ik ben op zoek gegaan en vond al snel een boot.

Na een paar nachten op de boot te hebben geslapen kwam de eigenaar en moest ik de boot verlaten.

Nu heb ik een ideale boot gevonden om te verblijven. Ik maak er een kleine woning van. Alles wat ik nuttig vind voor mijn woning op de boot heb ik op straat kunnen vinden. In de kajuit heb ik een prima slaapplek kunnen maken. De boot zelf heb ik overdekt met een groot zeil.

De boot ligt in een rustige buurt, ik voel mij hier echt op mijn gemak. Alleen ken ik mijn buren niet, maar ik denk dat ze mij wel kennen want al de huizen tegenover hebben een camera en ze hebben mij vast wel gezien.”

Vergeet niet de Z! krant te kopen!

De verkopers van Z! zijn dak- of thuisloos en hebben geen andere bron van inkomsten dan het verkopen van de krant. Hiermee verdienen ze een bescheiden inkomen, doen ze sociale contacten op en kunnen ze verder kijken dan de dag lang is.