Ik ben Nikolov

‘In het begin van de coronatijd heb ik het geluk gehad dat ik een boot kreeg om in te kunnen slapen. Ondertussen was ik bij het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis aangemeld voor niertransplantatie en elke dag moest ik mij melden voor dialyse. In mijn eigen land, Bulgarije, ben ik mishandeld, waardoor ik nierfalen heb gekregen. Ik ben toen gevlucht en heb hier hulp gezocht omdat ik voor deze bende in mijn eigen land niet veilig meer was. Vorig jaar hebben ze door een operatie een donornier kunnen plaatsen. Inmiddels ben ik goed hersteld, maar mijn andere nier moet nog vervangen worden. In afwachting daarvan verblijf ik in het ziekenhuis, dat is het voordeel van de coronaperiode, dat ze mij niet op straat laten lopen. De daklozenkrant mag ik blijven verkopen van de dokter, zolang ik maar voorzichtig ben, heeft hij mij gezegd.’

Nikolov, door Mayanne Könst.

Ander Nieuws

Meer Z! verkopers