Ik ben M. Salim…

Z!-verkoper M. Salim

‘Amsterdam-Noord, 2001. Het vroor een graad of acht. Ik was onderweg naar het park, naar mijn tent, om te gaan slapen. Om daar te komen moest ik over een brug en die was door de vorst behoorlijk glad. Ik gleed uit en kwam met mijn voeten in het water terecht. Mijn schoenen zogen zich vast in de modder. Ik wist niet hoe gauw ik het koude water uit moest komen, maar daarbij verloor ik mijn schoenen. Toen ik bij de tent aankwam, bleek deze platgebrand, met slaapzak en al. Op blote voeten liep ik naar een kerkgebouw voor wat beschutting. Daar viel ik in slaap. De volgende ochtend lag er een dikke deken over me heen. Er zat een briefje bij: “Als je wakker wordt mag je de deken achterlaten.” Ondertekend met: “De Priester”.’

M.Salim, door Mayanne Könst.

Ander Nieuws

Meer Z! verkopers